Tilbake

Sukkerfri gele

Min bestefar har diabetes og er fryktelig glad i gele ! Dårlig kombinasjon, så jeg prøvde ut litt med gelatin sånn at han kunne få favorittdesserten sin igjen :) Det fungerer bra å lage denne som topp til ostekaker, bløtkaker osv også :)
Ingredienser  
*Fun saft med favoritt smaken eller annen sukkerfri saft
*5 dl vann
*5 pl Gelantin

Evnt. litt frukt og pisket krem uten sukker
Slik gjør du
1. Legg gelantin platene i bløt i kaldt vann, ca 5-10 min.
2. Bland saft og vann så sterk du ønsker. Varm opp til kokepunktet og ta kjelen av plata.
3. Kryst vannet ut av gelantinen og rør godt ut i saften.
4. Avkjøl litt og hell over i en serveringsbolle eller porsjonsskåler.

Med frukt: Rens frukten og kutt den opp i biter, legg den i skålene før du heller over avkjølt gele.

Tips: Det er veldig godt å blande litt fruktsaft i også, f.eks saften fra tinte jordbær, bringbær osv, pass på at mengden saft blir lik antallet gelantin plater. Jeg bruker 1 plate gelantin pr dl væske.

Pynt gjerne med litt piska krem tilsatt litt vaniljesukker :) Dette gir minimalt med blodsukker stigning etter en middag :)
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Rask å lage, Sukkerfri
Kilde: Cathrine