Solbjørgs nydelige hveteboller |
|
Bruk gjerne denne oppskriften til grunnoppskrift for boller, kanelsnurrer og horn.
Ved laging av horn sløyfes kardemomme
Går fint å fryse.
Oppskriften er stor og gir ca 60 boller. |
Ingredienser |
Bilde |
2 pk fersk gjær 1 l lettmelk 5 dl vann 2 dl sukker 1 ts salt 2 ts kardemomme 225 gr smør mel til passende deig, ca 3,6 liter. |
|
|
Slik gjør du |
Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Smelt smør, og ha i melk+vann til 37 grader. Rør ut gjær i litt av melka. Ha så resten av melkeblandingen og de resterende indigrensene i bollen, rør og ha i mel til passende deig. Settes til heving ca 1 t. Trilles til boller som setter til etterheving. Jeg pleier ikke å begynne å steke før alle er trillet ut og satt på plater. Pensle gjerne med egg før steking. Stekes ved 225 grader i 8-10 minutter midt i ovnen.
|
Spesielle egenskaper |
Velegnet til frysing |
Kilde: Solbjørg |
|