Tilbake

Mandelkake/dessertkake

Ikke hvetemel, så den passer for dem som har cøliaki. Bunnen med gulkremen inni er perfekt å ha ferdig i fryseren, så kan man bare ta den opp og ha på fløte og frukt. Ferdig kake i en fei...
Ingredienser Bilde
BUNN:
5 eggehviter (piskes)
250 g malte mandler
250 g melis
1 ts bakepulver

FYLL:
5 eggeplommer
150 g sukker
1 dl fløte
75 g Tine smør

OPPÅ:
1 pk fløte
1 stor boks fruktcoctail
1 liten boks mandarin
1 liten boks ananas i biter
Mandelkake/dessertkake
Slik gjør du
Bunnen: Pisk eggehvitene, bland forsiktig i resten. Stekes i liten langpanne ved 180 grader i 1/2 time.

Fyllet: Eggeplommer, sukker og fløte kokes opp til det tykner. Ha smøret romtemperert og ha det i når det andre er blitt kaldt. Ha det inni mellom lagene med bunn ( Del bunnen i to så du får to lag..)

Oppå: Pisk fløten, bre den utover kaken, ta frukten oppå kremen.
Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel, Velegnet til frysing
Kilde: Rognan