Mandelkake/dessertkake |
|
Ikke hvetemel, så den passer for dem som har cøliaki. Bunnen med gulkremen inni er perfekt å ha ferdig i fryseren, så kan man bare ta den opp og ha på fløte og frukt. Ferdig kake i en fei... |
Ingredienser |
Bilde |
BUNN: 5 eggehviter (piskes) 250 g malte mandler 250 g melis 1 ts bakepulver
FYLL: 5 eggeplommer 150 g sukker 1 dl fløte 75 g Tine smør
OPPÅ: 1 pk fløte 1 stor boks fruktcoctail 1 liten boks mandarin 1 liten boks ananas i biter |
|
|
Slik gjør du |
Bunnen: Pisk eggehvitene, bland forsiktig i resten. Stekes i liten langpanne ved 180 grader i 1/2 time.
Fyllet: Eggeplommer, sukker og fløte kokes opp til det tykner. Ha smøret romtemperert og ha det i når det andre er blitt kaldt. Ha det inni mellom lagene med bunn ( Del bunnen i to så du får to lag..)
Oppå: Pisk fløten, bre den utover kaken, ta frukten oppå kremen. |
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Uten hvetemel, Velegnet til frysing |
Kilde: Rognan |
|