Sjokoladecrispterte |
|
|
Ingredienser |
|
3 eggehviter 2 dl sukker 3 dl puffet hvete sjokoladekrem: 3 eggeplommer 3/4 dl sukker 3/4 dl fløte 50g smør 100g mørk kokesjokolade
Fyll: 3 dl kremfløte 50 g kokesjokolade
|
|
Slik gjør du |
Bunn: Pisk eggehvitene, tilsett sukker litt etter litt og pisk godt mellom hver gang, det skal bli stivt før puffet hvete blandes i. Ha bakepapir i ei langpanne, bre jevnt utover og stek på 150grader i ca en time på nederste rille. Sjokoladekrem: Eggeplommer og sukker varmes ved svak varme, med stadig omrøring til det tykner, kremen må ikke koke, rør smøret til en myk krem, tilsett litt og litt i kremen, brekk sjokoladen og la den smelte i kremen, rør litt når sjokoladen har smelta.
Fyll: Pisk fløten tl krem, del kaken i 2 like deler, smør på sjokoladekremen, ha så på kremen, legg den andre delen over. Smelt 50g kokesjokolade og pynt med den. En mektig men nydelig god kake! |
Kilde: bolla |
|