Tilbake

Sjokoladecrispterte

Ingredienser  
3 eggehviter
2 dl sukker
3 dl puffet hvete
sjokoladekrem:
3 eggeplommer
3/4 dl sukker
3/4 dl fløte
50g smør
100g mørk kokesjokolade

Fyll:
3 dl kremfløte
50 g kokesjokolade




Slik gjør du
Bunn:
Pisk eggehvitene, tilsett sukker litt etter litt og pisk godt mellom hver gang, det skal bli stivt før puffet hvete blandes i. Ha bakepapir i ei langpanne, bre jevnt utover og stek på 150grader i ca en time på nederste rille.
Sjokoladekrem:
Eggeplommer og sukker varmes ved svak varme, med stadig omrøring til det tykner, kremen må ikke koke, rør smøret til en myk krem, tilsett litt og litt i kremen, brekk sjokoladen og la den smelte i kremen, rør litt når sjokoladen har smelta.

Fyll:
Pisk fløten tl krem, del kaken i 2 like deler, smør på sjokoladekremen, ha så på kremen, legg den andre delen over. Smelt 50g kokesjokolade og pynt med den. En mektig men nydelig god kake!
Kilde: bolla