Nøttekake m/vaniljekrem |
|
|
Ingredienser |
|
3 egg 2 1/2 dl sukker 100 gr hasselnøtter 150 gr mandler 1 ss hvetemel 1 1/2 ts bakepulver 1 pk (ferdig) vaniljekrem (0,5l) 1 pk gele 3 dl kremfløte |
|
Slik gjør du |
Egg og sukker piskes til eggedosis. Hasselnøtter og mandler hakkes og blandes i eggedosisen. Hvetemel og bakepulver siktes på. Stek ved 180 grader - ca 40 min. Fyll: vaniljekrem. Oppå: 1 pk med jordbær- eller bringebær-gele, kokes som anvist på pakken (bare 1/2 mengde vann), avkjøl til 1/2-stiv, pisk 1,5 dl av kremfløten stiv, blandes i den 1/2-stive geleen. Dette legges deretter oppå kaken. Resten av kremfløten piskes stiv og sprøytes rundt kanten. |
Kilde: Mayen |
|