Tilbake

Madelenekaker

En over 500 år gammel oppskrift som er lite kjent, men smaken er himmelsk. Enkel og rask og lage.
Ingredienser  
100 g smør
Pluss mer smør til penslingsaften av 1 til 1 1/5 sitron
(Prøv med litt revet sitron/appelsinskall)
1/2 ts salt
125 g sukker
3 egg + 1 eggeplomme
125 g hvetemel
2 ts bakepulver.

Slik gjør du
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smelt smøret, uten å la det bli ordentlig varmt. Ha sitronsaft i en bolle.
Ha i sukker og egg, og rør godt med en sleiv. Bland mel og bakepulver og vend det inn i blandingen.
Rør til slutt inn smøret. Pensle madeleineformer eller muffinsformer med smør/sitronblandinga. Hell røra i formene.
Ikke la formene bli mer enn to tredels fulle.
Stek i ovnen i 25 minutter.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Jendor