Madelenekaker |
|
En over 500 år gammel oppskrift som er lite kjent, men smaken er himmelsk.
Enkel og rask og lage. |
Ingredienser |
|
100 g smør Pluss mer smør til penslingsaften av 1 til 1 1/5 sitron (Prøv med litt revet sitron/appelsinskall) 1/2 ts salt 125 g sukker 3 egg + 1 eggeplomme 125 g hvetemel 2 ts bakepulver.
|
|
Slik gjør du |
Forvarm ovnen til 180 grader. Smelt smøret, uten å la det bli ordentlig varmt. Ha sitronsaft i en bolle. Ha i sukker og egg, og rør godt med en sleiv. Bland mel og bakepulver og vend det inn i blandingen. Rør til slutt inn smøret. Pensle madeleineformer eller muffinsformer med smør/sitronblandinga. Hell røra i formene. Ikke la formene bli mer enn to tredels fulle. Stek i ovnen i 25 minutter.
|
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Jendor |
|