Blåbærmuffins |
|
Oppskriften er nok til 12 normale (ca 1 dl) former eller 6 store.
Du kan bruke blåbærsyltetøy, men da vil muffinsene bli mørkere på farge. Det samme skjer dersom du rører for mye etter å ha tatt blåbærene i. |
Ingredienser |
Bilde |
125 g smør 4,5 dl hvetemel 1 1/4 dl sukker 3 ts bakepulver 1 egg 1 1/4 dl melk 1 1/4 dl kefir (eller lettrømme)
2 dl blåbær (eller andre bær)som blandes med 1/4 dl hvetemel
Toppdekke: 3/4 dl hvetemel 40 g sukker 1/2 ss vaniljesukker 30 g smeltet smør
|
|
|
Slik gjør du |
Sett ovnen på 180 grader. Smelt smøret og la det avkjøle. Bland hvetemel, sukker og bakepulver i en bolle. Pisk egget lett sammen og bland i smeltet smør, melk og kefir.
Lag en grop i det tørre og rør i eggeblandingen. Deigen trenger ikke være helt glatt, for mye røring vil gå ut over konsistensen.
Bland bærene i hvetemelet (1/4 dl) og rør dem veldig forsiktig inn i røren.
Bland sammen ingrediensene til topplaget.
Fyll røren i muffinsformer, nesten opp til kanten. Jeg bruker de vanlige (ca 1 dl.) formene, men setter dem opp i muffins-brett slik at de ikke flyter utover. Hvis du ikke har det, bør du trolig ikke fylle formene helt opp, men heller bruke litt flere. Dryss topplaget over. Stek kakene midt i ovnen, 25-30 min. for store former og litt kortere tid for mindre. Hvis bærene er frosne trengs litt lenger steketid. |
Kilde: Oddny/ Fra Norsk Hagetidend- gjengitt med tillatelse |
|