Janickes jordbærkake med fromasj |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
BUNN - sukkerbrød: 4 egg 150 g sukker 150 g hvetemel 1 ts bakepulver
FYLL - fromasj: 2 ½ dl kremfløte 1 pk jordbærgelé
PYNT – gelélokk: Jordbær 1 pk jordbærgelé
Pisket kremfløte / bær til dekorering Litt melk med romdråper i til dynking
|
|
|
Slik gjør du |
Bunn: Pisk egg og sukker til eggedosis, vend forsiktig inn hvetemel og bakepulver. Stekes i smurt springform ved 180 grader i ca 25 min på nederste rille. Snu opp-ned på rist, avkjøles og pakkes inn.
Lag gelé etter anvisning på pakken (2 stk). Avkjøl - la geleen bli litt tyktflytende.
Fyll: Stivpisk kremfløten og bland dette med halvparten av den tyktflytende geleen.
Montering: Del bunnen i to. Legg den ene delen på et kakefat og dynk den med melk- og romblanding! Sett springformen rundt kakebunnen og legg/press ned halvskårne jordbær rundt kanten mellom kakebunnen og springformen. Bre deretter fromasjen godt utover kakebunnen. Legg på kakelokket. Legg/press ned ytterligere halvskårne jordbær rundt kanten mellom kakelokket og springformen. Pynt kaken med halvskårne jordbær og hell resten av den tyktflytende geleen over. For å unngå vassne jordbær bør jordbærene være godt dekket av geleen. Sett kaken kaldt slik at fromasj og gele stivner!
Pynt med krem og evt flere bær før servering. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt |
Kilde: Janicke |
|