Tilbake

Janickes jordbærkake med fromasj

Ingredienser Bilde
BUNN - sukkerbrød:
4 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

FYLL - fromasj:
2 ½ dl kremfløte
1 pk jordbærgelé

PYNT – gelélokk:
Jordbær
1 pk jordbærgelé

Pisket kremfløte / bær til dekorering
Litt melk med romdråper i til dynking
Janickes jordbærkake med fromasj
Slik gjør du
Bunn: Pisk egg og sukker til eggedosis, vend forsiktig inn hvetemel og bakepulver. Stekes i smurt springform ved 180 grader i ca 25 min på nederste rille. Snu opp-ned på rist, avkjøles og pakkes inn.

Lag gelé etter anvisning på pakken (2 stk). Avkjøl - la geleen bli litt tyktflytende.

Fyll: Stivpisk kremfløten og bland dette med halvparten av den tyktflytende geleen.

Montering: Del bunnen i to. Legg den ene delen på et kakefat og dynk den med melk- og romblanding! Sett springformen rundt kakebunnen og legg/press ned halvskårne jordbær rundt kanten mellom kakebunnen og springformen. Bre deretter fromasjen godt utover kakebunnen. Legg på kakelokket. Legg/press ned ytterligere halvskårne jordbær rundt kanten mellom kakelokket og springformen. Pynt kaken med halvskårne jordbær og hell resten av den tyktflytende geleen over. For å unngå vassne jordbær bør jordbærene være godt dekket av geleen. Sett kaken kaldt slik at fromasj og gele stivner!

Pynt med krem og evt flere bær før servering.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt
Kilde: Janicke