Suksessterte |
|
|
Ingredienser |
|
6 eggehviter piskes helt stive, og blandes med 250 g malte mandler, 250 g melis og 1 ts bakepulver.
Fordel mandelmassen i 2 former, 25-26 cm i diameter, og stek på 175°C (varmluft) 30 min.
Eggekrem:
6 eggeplommer blandes med 2,5 dl fløte og 100 g sukker.
Røres over moderat varme til kremen begynner å tykne. Ta kjelen av platen, og la kremen avkjøles litt. I mellomtiden bløtes
4 plater gelatin
i kaldt vann i minst 10 min. Kryst vannet ut av den og smelt den over vannbad. Visp smeltet gelatin inn i kremen sammen med
100 g mykt smør. Sett i kjøleskapet til kremen er helt stiv.
Sjokoladeglasur
½ plate kokesjokolade 2-3 ss smør 2-3 ss kaffe (ferdigkokt) og 100-150 g melis varmes over vannbad til smør/sjokolade er smeltet og glasuren er blank og jevn.
Lykke til!
|
|
Slik gjør du |
Sette sammen kaken: Ta kremen ut av kjøleskapet og visp den opp med mixer. Legg litt over halvparten av den utover en av bunnene. Legg den andre bunnen oppå og hell glasur utover kaken slik at det begynner å renne utover sidene. La den stivne litt før resten av kremen sprøytes i ønsket mønster oppå kaken. (Gittermønsteret er tradisjonelt)
|
Spesielle egenskaper |
Glutenfri |
Kilde: Randi |
|