Fransk sitronterte |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
Tertebunn:
175 g hvetemel 40 g melis 75 g (usaltet ) smør 1 eggeplomme spar eggehviten 1 ss vann
Fyllet:
3-4-sitroner 6 egg 175 g sukker 2 dl fløte
|
|
|
Slik gjør du |
Ha alle ingredienser til deigen i en matprosessor og kjør til deigen samler seg til en fast klump. Kna litt ekstra på bakebordet, og la den hvile i kjøleskapet en halv time. Smør ( og kle ) en springform. Trykk deigen godt oppover kantene. Prikk kakebunnen med en gaffel og pensle med lettpisket eggehvite (den du sparte på ). Stek bunnen midt i ovnen 20 min på 190 grader. Ta ut kakebunnen og skru ned varmen til 180.
I mens river du skallet av tre sitroner og presser ut saften. Bland det med eggene, sukkeret og fløten i en matprosessor og hell i terteformen. Det letteste er å sette terten halvveis inn i ovnen før du heller i røren, så unngår du å søle og balansere fra benken til ovnen. Stek i 25-30 min, til den er fint brun. Den skal fortsatt kjennes myk og skjelven når du tar den ut. Må stå minst en time før den serveres. Sikt over melis like før servering.
Pynt gjerne med glaserte sitron og appelsinskall
|
Kilde: Ellen |
|