Bestefars eplegodis |
|
Alternativ:
Kjøp folieformer på Europris (6 stk a 8 dl m/lokk). Doble oppskriften. Da passer den til 4 folieformer.
Da disse blir litt mindre må steketiden reduseres til 30 min v/ 175 grader.
Ypperlig til frysing og passe størrelse til kaffekosen.:-) |
Ingredienser |
|
3 egg 150 g sukker 150 g mel 1 ts bakepulver 150 g smeltet smør/margarin 5-6-7-8- epler (etter smak og størrelse) |
|
Slik gjør du |
Skrell eplene og fjern kjernehuset. Kutt 2-3-av dem i sukkerbitstore biter og legg disse i en plastpose med litt sukker og kanel. Blås opp posen og rist godt slik at eplebitene blandes med sukker/kanel. Mens smøret smelter piskes egg og sukker til eggedosis. Bland inn siktet mel og bakepulver med vispen og deretter det smeltede smøret. Legg ca halvparten av røren i en 22 cm rund form og fordel eplebitene fra posen i deigen. Legg på resten av røren og fordel eplebåter utover. Strø over litt perlesukker og kanel og stek v 175 grader i ca 50 min. Sjekk med pinne om den er ferdigstekt.( stikk en pinne e.l. i kaken. Dersom noe henger igjen på den når du trekker den ut må steketiden forlenges m. f.eks 5 min) |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage, Velegnet til frysing |
Kilde: Kjell Mæland |