Tilbake

Bestefars eplegodis

Alternativ: Kjøp folieformer på Europris (6 stk a 8 dl m/lokk). Doble oppskriften. Da passer den til 4 folieformer. Da disse blir litt mindre må steketiden reduseres til 30 min v/ 175 grader. Ypperlig til frysing og passe størrelse til kaffekosen.:-)
Ingredienser  
3 egg
150 g sukker
150 g mel
1 ts bakepulver
150 g smeltet smør/margarin
5-6-7-8- epler (etter smak og størrelse)
Slik gjør du
Skrell eplene og fjern kjernehuset. Kutt 2-3-av dem i sukkerbitstore biter og legg disse i en plastpose med litt sukker og kanel. Blås opp posen og rist godt slik at eplebitene blandes med sukker/kanel. Mens smøret smelter piskes egg og sukker til eggedosis. Bland inn siktet mel og bakepulver med vispen og deretter det smeltede smøret. Legg ca halvparten av røren i en 22 cm rund form og fordel eplebitene fra posen i deigen. Legg på resten av røren og fordel eplebåter utover. Strø over litt perlesukker og kanel og stek v 175 grader i ca 50 min.
Sjekk med pinne om den er ferdigstekt.( stikk en pinne e.l. i kaken. Dersom noe henger igjen på den når du trekker den ut må steketiden forlenges m. f.eks 5 min)
Spesielle egenskaper
Rask å lage, Velegnet til frysing
Kilde: Kjell Mæland