Frisk Jordbærkake med gele |
|
Det er en fordel å bruke bringebærgele i stedet for jordbærgele da bringebær gir en litt friskere smak |
Ingredienser |
|
2 pk bringebærgele 1/3 l kremfløte 3 ss sukker 1 korg ferske jordbær |
|
Slik gjør du |
Lag gele av en pakke gele som anvist på pakken. Sett til kjøling. Når geleen er blitt kald (skal ikke stivne) pisker du krem av kremfløte og sukker. Når kremen er ferdigpisket blandes geleen oppi.
Klipp til et bakepapir og legg det i bunnen av en kakeform (springform). Hell kremblandigen over. Fordel om blandigen er nesten begynt å stivne. Hvis ikke har det lett for å renne litt ut gjennom bunnen av formen. Sett dette kaldt og la det stivne.
Kok opp gele av den siste gelepakken. La dette kjøle og hell det så over den stivnede kremblandingen. Del jorbær i to og legg dem oppi formen med geleen.
La dette stivne.
Skjær langs kanten av formen før du løsner ringen.
Legg så et kakefat oppå kaken og vend den rundt slik at kakebunnen peker opp. Fjerne lokket og bakepapiret. Legg et kakefat oppå bunnen av kaken og snu den rundt igjen. |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt, Skal ikke i stekeovn, Uten egg, Uten hvetemel, Uten nøtter |
Kilde: Helle |