Svensk eplekake med kardemomme |
|
Denne har jeg funnet i et svensk ukeblad for en del år siden. Har bakt den gang på gang - den er lett-saftig og kjempegod. Alltid populær! |
Ingredienser |
Bilde |
2 dl hvetemel 2 ts bakepulver 2 ts kardemomme 3 egg 2 dl sukker 100 g smeltet smør/margarin 1 dl vann
Fyll:
3-4 epler 2 ss sukker 1-2 ts kanel-1 ss melis
|
|
|
Slik gjør du |
Skrell epler og skjær i tynne skiver. Bland mel, bakepulver og kardemomme. Visp egg og sukker godt og tilsett melblandingen. Smelt smør/marg. og ha i vannet. Rør sammen. Ha deigen i form-ca 24 cm i diam - og bak i ovn ca. 40-45 min v. 175 gr.
Vend kaken opp-ned og legg den m. oversiden opp på et fat. Sikt over kanelblanding og melis. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Pia Benedicte |