Tilbake

Svensk eplekake med kardemomme

Denne har jeg funnet i et svensk ukeblad for en del år siden. Har bakt den gang på gang - den er lett-saftig og kjempegod. Alltid populær!
Ingredienser Bilde
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kardemomme
3 egg
2 dl sukker
100 g smeltet smør/margarin
1 dl vann

Fyll:

3-4 epler
2 ss sukker
1-2 ts kanel-1 ss melis
Svensk eplekake med kardemomme
Slik gjør du
Skrell epler og skjær i tynne skiver. Bland mel, bakepulver og kardemomme.
Visp egg og sukker godt og tilsett melblandingen. Smelt smør/marg. og ha i vannet. Rør sammen.
Ha deigen i form-ca 24 cm i diam - og bak i ovn ca. 40-45 min v. 175 gr.

Vend kaken opp-ned og legg den m. oversiden opp på et fat. Sikt over kanelblanding og melis.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Pia Benedicte