Mørke sjokoladecookies |
|
Like god om ikke bedre med lys sjokolade. Lag stoor porsjon med det samme. |
Ingredienser |
|
150 g mørk sjokolade 50 g smør 3 ss sirup 150 gr sukker 1 ts vaniljesukker 225 g hvetemel 1 ts bakepulver 1 klype salt 3 eggehviter 75 g sukker
|
|
Slik gjør du |
Hakk sjokoladen grovt og smelt halvparten over vannbad eller i mikrobølgeovnen. Pisk smør, sirup, sukker og vaniljesukker kremet, og rør i den smeltede sjokoladen. Sikt på det tørre og vend i resten av den grov hakkede sjokoladen. Pisk eggehvitene stive sammen med sukker. Vend marengsen i deigen. Sett deigen med to skjeer med god plass imellom på bakepapir på stekebrett. Stek kakene ved 200 grader, midt i ovnen i ca. 10 min. Pass på! La kakene stå litt på platen en stund før de avkjøles helt på rist. Oppbevar i tett boks.
|
Kilde: Li |
|