Tilbake

Dronningkake med hvit sjokolademousse

En fantastisk deilig dessertkake - Rik og saftig sjokoladebunn med fløyelsmyk og innsmigrende hvit sjokolademousse over. Garantert suksess !
Ingredienser  
Kakebunn:
150 gr smør
100 gr. kokesjokolade
210 gr sukker
3 egg
0,75 dl melk
85 gr hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Hvit sjokolademousse:
175 gr. hvit sjokolade
1 egg
2 dl fløte pisket til krem
1 dl vaniljekesam
1 ts gelatinpulver eller 1 plate gelatin
Slik gjør du
Kakebunnen:
Smelt smør og sjokolade ved svak varme i en kaserolle. Ha i sukker, egg, melk, og rør det godt sammen. Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver og bland det raskt inn i røra. Ha deigen i en smurt rund form ca 24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Stek v. 180 gr. i ca 30 - 32 min. La kaken bli kald. Den vil falle ned når du tar den ut av ovnen, men slik skal den være.
Ta kaken ut av formen og sett den på serveringsfatet og sett ringen på formen rundt kaka, det må være stramt. Blir det glis mellom kake og ringen, kan du heller legge kaka tilbake i form med bunn. Det beste er kakering som kan reguleres i størrelse og strammes etter behov.

Lag den hvite sjokolademoussen slik:
Bland gelatinpulver med 1 ss vann og la det svelle, eller bløtlegg gelatinplaten før den smeltes.
Brekk hvit sjokolade i biter og smelte den over vannbad. Når sjokoladen er helt smeltet rører du inn det hele egget, visp godt sammen og ha i smeltet gelatin. La dette avkjøles til lunkent/fingervarmt før vispet fløte og vaniljekesam blandes inn. Slå moussen over kaken og la den stå kjølig noen timer (gjerne over natta). Kaken kan nytes som den er, men aller best er den med friske bær,- jordbær og blåbær er nydelig. Kan også serveres som dessert med saus av friske eller frosne bær kjørt sammen med melis i hurtigmikser.
Kilde: Sissel