Tilbake

Nils` Linfrøbrød

Ingredienser Bilde
5dl vann
2dl Tine ekstra lettmelk
3dl sammalt hvete grov
1ts salt
1- 2 dl linfrø
Hvetemel (ca 10 dl)
50g fersk gjær
Nils` Linfrøbrød
Slik gjør du
Smuldre gjæren i bakebollen, bland vannet og melka og varm det opp til fingervarmt.
Hell den fingervarme væska over gjæren og rør den ut.
Tilsett sammalt hvete, salt og linfrø og bland godt.
Ha i hvetemel litt og litt til deigen blir smidig og slipper bollen. Pass på å ikke ta for mye mel.
Sett deigen til heving et lunt sted til den har nådd dobbel størrelse.
Bak de ut til to brød og legg de i smurte former, og hev de 20- 30 min.
Pensles med egg og pyntes med linfrø. Stekes nederst i ovnen på 225 grader i 30- 35 min.
Avkjøles på rist.
Spesielle egenskaper
Rask å lage
Kilde: Nils