Nils` Linfrøbrød |
|
|
Ingredienser |
Bilde |
5dl vann 2dl Tine ekstra lettmelk 3dl sammalt hvete grov 1ts salt 1- 2 dl linfrø Hvetemel (ca 10 dl) 50g fersk gjær
|
|
|
Slik gjør du |
Smuldre gjæren i bakebollen, bland vannet og melka og varm det opp til fingervarmt. Hell den fingervarme væska over gjæren og rør den ut. Tilsett sammalt hvete, salt og linfrø og bland godt. Ha i hvetemel litt og litt til deigen blir smidig og slipper bollen. Pass på å ikke ta for mye mel. Sett deigen til heving et lunt sted til den har nådd dobbel størrelse. Bak de ut til to brød og legg de i smurte former, og hev de 20- 30 min. Pensles med egg og pyntes med linfrø. Stekes nederst i ovnen på 225 grader i 30- 35 min. Avkjøles på rist. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Nils |
|