Tilbake

Fruktbrød

12-14 stykker. Aprikoser og rosiner kan også brukes.
Ingredienser  
1/2 l lunken melk
50 g gjær
50 g mykt smør
1 ts salt
250 g (5 dl) fin sammalt hvete
2 epler
100 g steinfrie svisker
1 stor appelsin
ca. 700 g (ca. 11,5 dl) hvetemel
1 egg til pensling
sesamfrø
Slik gjør du
Smuldre gjæren i melka og la stå noen minutter.
Ha i smør, salt og sammalt hvete og rør dette sammen.
Ha i grovrevet eple, finskårne svisker og revet skall og saft av appelsinen.
Arbeid inn 2/3 av hvetemelet i deigen, arbeid den sammen og tilsett hvetemel til passe fast deig.
Samle deigen, dekk med plastfolie og hev i ca. 40 minutter eller til dobbel størrelse.
Kna deigen og del den i 12-14 biter. Trill hver del ut til tykke pølser, legg de dobbelt og sno de sammen
to-tre ganger. Legg de vridde småbrødene på stekebrett dekket med bakepapir og etterhev ca. 20 minutter.
Pensle med sammenpisket egg, dryss på sesamfrø, stek midt i ovnen ved ca. 220 gr i ca. 20 minutter.
Avkjøles på rist under håndkle.
Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
Kilde: ho Wenche