Fruktbrød |
|
12-14 stykker.
Aprikoser og rosiner kan også brukes. |
Ingredienser |
|
1/2 l lunken melk 50 g gjær 50 g mykt smør 1 ts salt 250 g (5 dl) fin sammalt hvete 2 epler 100 g steinfrie svisker 1 stor appelsin ca. 700 g (ca. 11,5 dl) hvetemel 1 egg til pensling sesamfrø
|
|
Slik gjør du |
Smuldre gjæren i melka og la stå noen minutter. Ha i smør, salt og sammalt hvete og rør dette sammen. Ha i grovrevet eple, finskårne svisker og revet skall og saft av appelsinen. Arbeid inn 2/3 av hvetemelet i deigen, arbeid den sammen og tilsett hvetemel til passe fast deig. Samle deigen, dekk med plastfolie og hev i ca. 40 minutter eller til dobbel størrelse. Kna deigen og del den i 12-14 biter. Trill hver del ut til tykke pølser, legg de dobbelt og sno de sammen to-tre ganger. Legg de vridde småbrødene på stekebrett dekket med bakepapir og etterhev ca. 20 minutter. Pensle med sammenpisket egg, dryss på sesamfrø, stek midt i ovnen ved ca. 220 gr i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist under håndkle.
|
Spesielle egenskaper |
Velegnet til frysing |
Kilde: ho Wenche |
|