Sviskekammer |
|
12 stykker. |
Ingredienser |
|
40 g gjær 1 1/4 dl melk 1 stor ts sukker 1/2 ts salt 125 g smør eller margarin ca. 250 g hvetemel
Fyll 2,5 dl vaniljekrem 2 dl kokte, steinfrie svisker
perlesukker til pynt 1 sammenvispet egg til pensling |
|
Slik gjør du |
Smuldre gjæren i en bolle, hell melken over og rør ut gjæren. Tilsett sukker og salt. Del smøret i små klatter og bland de sammen med melet. Elt deigen godt til smøret er godt fordelt. Dryss litt mel over eller dekk bollen med et klede. Sett deigen til heving på et lunt sted ca 1 time.
Kjevle deigen ut til ca 4 mm tykk leiv og skjær ut biter på 10x10 cm. Legg en klatt vaniljekrem og svisker godt ut fra kantene på den ene halvdelen og pensle kantene med egg. Brett den ene halvdelen over den andre og klem godt til. Skjær små snitt i kanten på de tre skjøtene. Legg kakene på kledd plate og hev lunt ca 10 minutter. Pensle med egg og strø perlesukker over. Stek ved 200-225 grader i ca 15 minutter. |
Kilde: ho Wenche |
|