Banoffee Pie |
|
Dette er en engelsk oppskrift. Navnet kommer av Bananas og Toffee som er hovedingrediensene i denne nydelige kaken. Du kan bruke småkaker fra julebaksten eller kjøpe for eksempel Divestive-kjeks.
Originaloppskriften, fra en kafe i England, er laget med tertebunn, og toffee lages ved at hele boksen med melk kokes i tre timer. Dette er en litt enklere variant. |
Ingredienser |
Bilde |
Bunn: 250 g ingefærkaker eller havreflarn 100 g smør
Toffee: 175 g smør 150g sukker
400 g (1 boks) Vikingmelk (søtet kondensert melk)
2 bananer i skiver
3 dl kremfløte
sjokoladesaus eller en hakket Daim.
|
|
|
Slik gjør du |
Bunn: Smelt smør og knus småkakene. Bland dette sammen. Press det utover en paiform eller springform med løs bunn. Avkjøl i minst 30 minutter mens du lager toffee.
Toffee: Bland smør og sukker i en teflonbelagt kasserolle og varm det på svak varme til smøret er smeltet og sukkeret er oppløst. Hell i Vikingmelk. Kok opp på middels varme mens du rører uavbrutt. La det småkoke til det har lys karamellfarge, ca 30 minutter. Rør av og til.
Hell det over kjeksbunnen og avkjøl i kjøleskap til kort tid før den skal serveres.
Pisk krem.
Løsne kaken fra formen og legg den på kakefat. Legg bananer i skiver utover kaken, hold av litt til pynt. Dekk kaken med krem og pynt med bananskiver og sjokoladesaus eller Daim. |
Kilde: Mark |
|