Goro II |
|
Ca. 80 stk.
Gorojern.
Du kan skjære ut en pappmal som passer i jernet klipp ut et lite handtak midt på. |
Ingredienser |
|
1 3/4 dl kremfløte 1 egg 125 g sukker 500 g hvetemel 1 ts kardemomme 1 ts vaniljesukker 325 g smør
|
|
Slik gjør du |
Pisk fløten til stiv krem. Pisk eggedosis av egg og sukker og bland forsiktig i kremen. Smuldre smøret i melet blandet med kardemomme og vaniljesukker og bland det i røren. La deigen ligge kjølig i 2 timer. Ta ut litt og litt deig, kjevle den tynt ut og skjør ut leiver som passer i gorojernet. Kjevles hele deigen ut, bør leivene ligge kjølig til de skal stekes. Stek kakene lyst gylne og sprø ved ikke for sterk varme på kokeplaten. Renskjær kantene og del kakene over med en gang. Avkjøles på rist. |
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn |
Kilde: ho Wenche |
|