Strull II |
|
Ca. 30 kaker.
Krumkakejern.
Oppbevares i tett boks. |
Ingredienser |
|
2,5 dl seterrømme 3/4 dl sukker ca. 3,5 dl hvetemel ca. 1 dl vann |
|
Slik gjør du |
Stivpisk rømmen med sukkeret. Vend inn hvetemel og vann. La røren svelle mens jernet blir varmt. Smør jernet og legg i ca. 1 ts røre til hver strull. Trykk jernet godt sammen og stek kaken til den er lysegul. Rull hver kake raskt sammen rundt et tynt treskaft mens den ennå er varm. (Finne, tynne struller krever øvelse, hold ut). Jernet må kanskje smøres etter hver kake. Blir strullene for tykke, kan røren spes med litt mer vann.
|
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn, Tradisjonsmat, Uten egg |
Kilde: ho Wenche |
|