Tilbake

Peppernøtter II

Stor porsjon. De skal være små og harde, sug de heller enn å tygge de !
Ingredienser  
500 g sirup
500 g sukker
3/4 dl kremfløte
125 g smør
1 ts knust anis
1 ts sort pepper
1/2 ts ingefær
1 ts kanel
1/2 ts nellik
1/2 ts natron
ca. 800 g hvetemel
Slik gjør du
Gi sirup, sukker, fløte og smør et oppkok.
Rør godt og tilsett krydderet.
Avkjøl blandingen litt før natron og mel røres i.
Fordi det er ganske mye mel i deigen, bør deigen trilles ut med en gang.
Trill først en lang, tynn pølse og skjær ut hasselnøttstore biter.
Trill de tl runde kuler og sett de på kledd steikeplate.
Stekes ved 200 grader midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er gyllenbrune.
Spesielle egenskaper
Tradisjonsmat, Uten egg
Kilde: ho Wenche