Peppernøtter II |
|
Stor porsjon.
De skal være små og harde, sug de heller enn å tygge de ! |
Ingredienser |
|
500 g sirup 500 g sukker 3/4 dl kremfløte 125 g smør 1 ts knust anis 1 ts sort pepper 1/2 ts ingefær 1 ts kanel 1/2 ts nellik 1/2 ts natron ca. 800 g hvetemel
|
|
Slik gjør du |
Gi sirup, sukker, fløte og smør et oppkok. Rør godt og tilsett krydderet. Avkjøl blandingen litt før natron og mel røres i. Fordi det er ganske mye mel i deigen, bør deigen trilles ut med en gang. Trill først en lang, tynn pølse og skjær ut hasselnøttstore biter. Trill de tl runde kuler og sett de på kledd steikeplate. Stekes ved 200 grader midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er gyllenbrune. |
Spesielle egenskaper |
Tradisjonsmat, Uten egg |
Kilde: ho Wenche |
|