Hjortetakk |
|
Stor porsjon.
Begynn dagen før.. |
Ingredienser |
|
4 egg 250 g sukker 125 g smør 1 ts revet sitronskall (av 1 stor sitron) 3 ss konjakk 1 ts kardemomme 1 ts hornsalt ca. 500 g hvetemel
Til steikinga: ca. 1,5 kg matfett
|
|
Slik gjør du |
Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret og avkjøl det. Tilsett smør, konjakk og sitronskall i eggedosisen. Bland kardemomme og hornsalt i melet og vend det forsiktig inn. Tilsett evt. mer mel, men ikke mer enn til løs deig. Arbeid deigen minst mulig, den må ikke bli seig. Dryss mel over og la den stå kjølig til neste dag. Trill lillefingertykke pølser og skjær de i 11 cm lange biter. Legg endene over hverandre og klem til, skjær 3-4 hakk i hver ring. Hakkene må være så dype at det blir takker etter at kakene er stekt. Varm matfettet og stek noen prøvekaker. Det skal bruse rundt et tresleivskaft. Da er fettet passelig varmt. Snu kakene med en gang de flyter opp. Kok de til de er gjennomkokt og pent brune. Ta de opp med en trepinne og legg de på et fettsugende papir. |
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn, Tradisjonsmat |
Kilde: ho Wenche |
|