Danske specier |
|
Ca. 40 stk.
Begynn dagen før... |
Ingredienser |
|
125 g smør 125 g hvetemel 125 g sukker 125 g skåldede mandler evt. revet skall av 1 sitron grovt sukker
|
|
Slik gjør du |
Smuldre smør og mel og bland massen med sukker og finhakkede mandler. Elt deigen sammen og form den til en tykk pølse. Rull pølsen i grovt sukker og la den ligge kaldt til neste dag. Skjær deigpølsen i 2-3 mm tykke skiver og legg de på kledd steikeplate. Stek ved 200 gr midt i ovnen i 5-7 minutter til de er lyst gylne.
Deigen kan lages i matmølle. Begynn med å finhakke mandlene, legg så i de andre ingrediensene og kjør alt til en deig. |
Spesielle egenskaper |
Tradisjonsmat, Uten egg |
Kilde: ho Wenche |
|