Biscotti II |
|
|
Ingredienser |
|
600 g nøtteblanding (bruk gjerne en blanding av mandler, div nøtter og tørket frukt. Tips: ”studentmix” som fås kjøpt i de fleste dagligvarebutikker) 7-8 mandeldråper 700 g mel 500 g sukker 1 ss bakepulver 1 ss vaniljesukker Ca 5 egg
|
|
Slik gjør du |
1. Grovhakk nøtteblandinga. Tilsett mandeldråpene, og la det stå og trekke i minst en time. 2. Bland mel, sukker, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett nøtteblandinga. 3. Rør inn fire egg til å begynne med. Tilsett det femte egget om det er nødvendig. Deigen skal ikke være klissete. 4. La deigen stå i kjøleskapet i 20-30 minutter. 5. Del deigen i seks like store biter, og rull dem til pølser som er like lange som bakeplatene. 6. Legg pølsene på bakepapirkledde bakeplater. Trykk dem ut med fingeren, slik at de blir ca 1-1,5 cm høye. 7. Stek på 180˚C midt i ovnen, i ca 15 – 20 min. 8. Avkjøl litt, og skjær kakene i ca 1-1,5 cm brede skiver. Vend kakene, så snittflaten er opp. 9. Tørk dem på 140˚C i 20 min. 10. Avkjøl dem helt, før du legger dem i kakebokser.
|
Spesielle egenskaper |
Utenlandsk spesialitet |
Kilde: Litjpia |
|