Kanelkaker |
|
Ca. 100 stk.
Begynn dagen før.. |
Ingredienser |
|
250 g hvetemel 185 g smør 1/4 ts hornsalt eller bakepulver revet skall av 1/2 sitron 1/2 ts kardemomme 1 ts kanel 65 g skåldede, finhakkede mandler 125 g sukker 1 eggeplomme
Garnityr: 1 eggehvite 3 ss sukker 1 ts kanel mandler
|
|
Slik gjør du |
Smør smuldres i hvetemelet. Tilsett det øvrige. Elt deigen sammen og form den til to rektangulære pølser. La de ligge kjølig til neste dag. Skjær tynne skiver, ca. 2 mm, av deigpølsene. Legg de på kledd steikeplate. Pensle med sammenvispet eggehvite og dryss på sukker blandet med kanel og hakkede mandler. Stek ved 200 gr i ca. 5 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist og legg i tett boks. |
Spesielle egenskaper |
Tradisjonsmat |
Kilde: ho Wenche |
|