Tilbake

Kanelkaker

Ca. 100 stk. Begynn dagen før..
Ingredienser  
250 g hvetemel
185 g smør
1/4 ts hornsalt
eller bakepulver
revet skall av 1/2 sitron
1/2 ts kardemomme
1 ts kanel
65 g skåldede, finhakkede mandler
125 g sukker
1 eggeplomme

Garnityr:
1 eggehvite
3 ss sukker
1 ts kanel
mandler
Slik gjør du
Smør smuldres i hvetemelet.
Tilsett det øvrige. Elt deigen sammen og form den til to rektangulære pølser.
La de ligge kjølig til neste dag.
Skjær tynne skiver, ca. 2 mm, av deigpølsene. Legg de på kledd steikeplate.
Pensle med sammenvispet eggehvite og dryss på sukker blandet med kanel og hakkede mandler.
Stek ved 200 gr i ca. 5 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist og legg i tett boks.
Spesielle egenskaper
Tradisjonsmat
Kilde: ho Wenche