Pepperkakeis |
|
8 porsjoner |
Ingredienser |
|
2 dl créme fraiche 3 dl kremfløte 2 egg 1 1/4 dl sukker 1 ts vaniljesukker 100 g sprø, godt krydrede pepperkaker litt tyttebær og pepperkaker til pynt
Tyttebærsaus: 3 dl rørte tyttebær eller tyttebærsaft ca. 1/2 dl vann 1-2 ts potetmel sukker
|
|
Slik gjør du |
Pisk creme fraiche og fløte stivt hver for seg. Skill eggene og pisk eggeplommene til eggedosis med sukker og vaniljesukker. Knus pepperkakene i en plastpose. Bland alt, unntatt eggehvitene som stivpiskes og vendes i til slutt. Hell blandingen i en form kledd med plastfolie. La den stå i fryseboksen i minst 5 timer. Pynt med tyttebær og pepperkaker før servering.
Tyttebærsausen: Bland alt til sausen i en kjele og kok opp under omrøring. Smak til med sukker den skal være syrlig. Serveres lun til isen. |
Spesielle egenskaper |
Tradisjonsmat |
Kilde: ho Wenche |
|