Tilbake

Pepperkakeis

8 porsjoner
Ingredienser  
2 dl créme fraiche
3 dl kremfløte
2 egg
1 1/4 dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g sprø, godt krydrede pepperkaker
litt tyttebær og pepperkaker til pynt

Tyttebærsaus:
3 dl rørte tyttebær
eller tyttebærsaft
ca. 1/2 dl vann
1-2 ts potetmel
sukker
Slik gjør du
Pisk creme fraiche og fløte stivt hver for seg.
Skill eggene og pisk eggeplommene til eggedosis med sukker og vaniljesukker.
Knus pepperkakene i en plastpose. Bland alt, unntatt eggehvitene som stivpiskes og vendes i til slutt.
Hell blandingen i en form kledd med plastfolie. La den stå i fryseboksen i minst 5 timer.
Pynt med tyttebær og pepperkaker før servering.

Tyttebærsausen:
Bland alt til sausen i en kjele og kok opp under omrøring.
Smak til med sukker den skal være syrlig.
Serveres lun til isen.
Spesielle egenskaper
Tradisjonsmat
Kilde: ho Wenche