Synøves sjokoladekake |
|
Dette er en sikker kake til helgekosen :-) |
Ingredienser |
Bilde |
125 g smør 200 g sukker Røres luftig
Pisk inn 4 egg ( 1 om gangen)
Sikt inn: 150 g hvetemel 3 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker 1,5 - 2 ss kakao Tilsett 1 dl melk
Fyll:
300 g melis 100 g smør Røres luftig
Tilsett 1 egg 2 ts vaniljesukker 150 g kokesjokolade (smeltes) 2 ss sterk kaffe
|
|
|
Slik gjør du |
Kaken stekes i rund springform i ca. 45 min i 150 grader. Når kaken er avkjølt, deles den i tre fyllet fordeles mellom lagene og på toppen. Kakemonsens kommentar: Kaken på bildet er laget til Valentinsdag 14. februar. Har du ikke hjerteform, lager du et hjerte av aluminiumsfolie, 80 cm lengde er passelig for kaker som skal i 24 cm form. Bruk hele bredden, og brett den i fire slik at den blir kraftig. Skjøten, i spissen av hjertet, må være fast. Du kan bruke binders eller brette folien godt sammen. Legg et bakepapir i en langpanne. Legg hjertet oppå. Pass på at litt folie (cs 1 cm) brettes inn i formen slik at kakedeigen legger seg oppå den, da unngår du at den lekker ut eller presser formen ut av fasong.
|
Kilde: åsehh |
|