Tilbake

Synøves sjokoladekake

Dette er en sikker kake til helgekosen :-)
Ingredienser Bilde
125 g smør
200 g sukker
Røres luftig

Pisk inn 4 egg ( 1 om gangen)

Sikt inn:
150 g hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1,5 - 2 ss kakao
Tilsett
1 dl melk

Fyll:

300 g melis
100 g smør
Røres luftig

Tilsett
1 egg
2 ts vaniljesukker
150 g kokesjokolade (smeltes)
2 ss sterk kaffe

Synøves sjokoladekake
Slik gjør du
Kaken stekes i rund springform i ca. 45 min i 150 grader.
Når kaken er avkjølt, deles den i tre fyllet fordeles mellom lagene og på toppen.

Kakemonsens kommentar: Kaken på bildet er laget til Valentinsdag 14. februar. Har du ikke hjerteform, lager du et hjerte av aluminiumsfolie, 80 cm lengde er passelig for kaker som skal i 24 cm form. Bruk hele bredden, og brett den i fire slik at den blir kraftig. Skjøten, i spissen av hjertet, må være fast. Du kan bruke binders eller brette folien godt sammen. Legg et bakepapir i en langpanne. Legg hjertet oppå. Pass på at litt folie (cs 1 cm) brettes inn i formen slik at kakedeigen legger seg oppå den, da unngår du at den lekker ut eller presser formen ut av fasong.

Kilde: åsehh