Tilbake

Snickers-kake

Ingredienser  
Bunner:
5 eggehviter
250 g melis
150 g cashewnøtter eller usaltet peanøtter
100 g mørk kokesjokolader (i biter)
1 ts bakepulver

Fyll:
200 g crisp nugatti (kan erstattes med en tube nugatti)
4 plater gelatin
5 eggeplommer
25 g sukker
2,7 dl kremfløte
100 g cashewnøtter eller usaltet peanøtter (grovhakket)

Glasur:
1 ½ ss margarin
½ dl kremfløte
100 g lys kokesjokolade
Ca. 2 dl melis

Pynt:
100 g cashewnøtter eller usaltet peanøtter
Slik gjør du
Bunnene:
Pisk eggehviten med melisen til den blir stiv. Mal nøtter i en foodprosessor, ha i bakepulver og sjokoladen, mal alt til en fin masse. Vend så nøttemassen forsiktig inn i eggehviten.

Kle og smør to like store former, ca. 24 cm eller smør den jevnt utover en stekeplater med bakepapir.

Springform:
Stek ved 200*C i ca. 30 min til bunnen blir lysebrun. Pass på!

Stekeplate:
Stek ved 200*C i 10-15 min til bunnen blir lysebrun. Pass på!
Når den er stekt, vendes den på rist og papiret fjernes. Del den i 2 på midten når den er avkjølt.

Fyll:
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann 5-6 min. klem ut vannet. Smelt nugatti i vannbad og rør inn gelatinen. Avkjøl den litt
Pisk eggeplommene lyse med sukker og bland dem så samme med den lunkende nugatti.
Stivpisk fløten, ved så nugattimassen forsiktig inn i kremen.
Legg den ene bunnen på et fat og smør på fyllet, strø over grovhakkete nøtter og legg den andre bunden oppå. Sett den kjølig til massen har stivnet, imens kan du lage glasuren.

Glasur:
Smelt margarin og sjokladen over svak varme, rør inn fløten. MÅ IKKI KOKE. Trekk kjelen av plata sikt inn melisen og rør den glatt, avkjøl litt. Smør glasuren over, den kan godt rene ned over sidene, dryss over nøtter. Sett den kjøligt.
Kilde: Monica