Tilbake

Frisk Tyttebærkake

Ingredienser  
2 egg
2 dl sukker
270 g hvetemel
2 ts malt kanel
2 ss malt ingefær
2 ts natron
100 g smeltet smør
3 dl kulturmelk eller kefir
1 1/2 dl Tyttebærsyltetøy

Slik gjør du
Visp egg og sukker til eggedosis.
Bland sammen hvetemel, krydder og natron.
Tilsett melblandingen vekselvis med smeltet smør og kulturmelk.
Rør sammen til en glatt røre.
Tilsett tyttebærsyltetøy. Fyll røren i godt smurt form.
Stek på nederste rille i varm stekeovn, 200°C i ca 45 minutter.
Avkjøl kaken i formen, snu den opp ned på bakepapirkledt rist.
Kaken smaker best dagen etter den er bakt. Server med rørte tyttebær og rømme.
Den har god holdbarhet i kjøleskapet .
Spesielle egenskaper
xx
Kilde: Monica