Frisk Tyttebærkake |
|
|
Ingredienser |
|
2 egg 2 dl sukker 270 g hvetemel 2 ts malt kanel 2 ss malt ingefær 2 ts natron 100 g smeltet smør 3 dl kulturmelk eller kefir 1 1/2 dl Tyttebærsyltetøy
|
|
Slik gjør du |
Visp egg og sukker til eggedosis. Bland sammen hvetemel, krydder og natron. Tilsett melblandingen vekselvis med smeltet smør og kulturmelk. Rør sammen til en glatt røre. Tilsett tyttebærsyltetøy. Fyll røren i godt smurt form. Stek på nederste rille i varm stekeovn, 200°C i ca 45 minutter. Avkjøl kaken i formen, snu den opp ned på bakepapirkledt rist. Kaken smaker best dagen etter den er bakt. Server med rørte tyttebær og rømme. Den har god holdbarhet i kjøleskapet . |
Spesielle egenskaper |
xx |
Kilde: Monica |
|