Gresskar- og gulrotkake (ca 10 biter) |
|
En virkelig klassiker på Halloweenfest. |
Ingredienser |
|
100 g smør, romsvarmt 2½ dl sukker 3 egg ca. 200 g gresskar ca. 200 g gulrøtter 3 dl hvetemel 2 ts bakepulver 2 ts kanel
Krem: 1 beger kremost naturell (125 g) 25 g melis 2 ts vaniljesukker
|
|
Slik gjør du |
Rund form (ca 24 cm i diameter) i stekeovnen ved 175 grader i ca 40 minutter. Rør smør og sukker porøst og lett. Rør inn eggene, ett om gangen. Skrell og riv gresskar og gulrøtter fint. Rør det i deigen. Bland mel, bakepulver og kanel og bland det i. Helles i en godt smurt form og stek kaken nederst i ovnen. Rør sammen ingrediensene til kremen og smør den på den avkjølte kaken. La kaken stå kjølig før servering. Ha gjerne litt strimlet appelsinskall oppå kaken.
|
Kilde: Monica |