Tilbake

Gresskar- og gulrotkake (ca 10 biter)

En virkelig klassiker på Halloweenfest.
Ingredienser  
100 g smør, romsvarmt
2½ dl sukker
3 egg
ca. 200 g gresskar
ca. 200 g gulrøtter
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel

Krem:
1 beger kremost naturell (125 g)
25 g melis
2 ts vaniljesukker
Slik gjør du
Rund form (ca 24 cm i diameter) i stekeovnen ved 175 grader i ca 40 minutter.
Rør smør og sukker porøst og lett. Rør inn eggene, ett om gangen. Skrell og riv gresskar og gulrøtter fint. Rør det i deigen. Bland mel, bakepulver og kanel og bland det i. Helles i en godt smurt form og stek kaken nederst i ovnen. Rør sammen ingrediensene til kremen og smør den på den avkjølte kaken. La kaken stå kjølig før servering. Ha gjerne litt strimlet appelsinskall oppå kaken.
Kilde: Monica