Gresskarmuffins 12 stk. |
|
Tips:
Gresskar kan erstattes med gulrot. Pynt med mini marsipan-gresskar. Farg marsipan oransje og trill ut passe store kuler.
Lag mønster med baksiden av en kniv og tegn f.eks smilefjes med smeltet sjokolade.
|
Ingredienser |
|
225 g mel 1 ts bakepulver 1 ts malt ingefær 1 ts malt kanel 1 1/2 dl solsikkeolje 1 1/2 dl rømme 225 g sukker 2 store egg 125g gresskarkjøtt, revet 75 g valnøtter, hakket
Glasur: 200g kremost naturell 50g smør, romtemperert 75g melis 1/2 ts vaniljesukker
|
|
Slik gjør du |
Varm ovnen til 200 grader. Sikt sammen mel, bakepulver, ingefær og kanel i en bolle.Visp sammen, olje, rømme, sukker og egg. Hell væsken over det tørre, tilsett valnøtter og gresskar og bland godt. Fordel røren i 12 former og stek muffinsene i 15-20 minutter. Avkjøl. Visp sammen kremost og smør til glasuren. Tilsett melis og vaniljesukker og rør til glasuren blir glatt og jevn. Fordel glasuren på muffinsene og server.
|
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt |
Kilde: Monica |
|