Tilbake

2 Nydelige hvetekaker

Disse hvetekakene er helt utrolig luftige og fine.
Ingredienser  
100 g margarin
5 dl melk
1 pk gjær
2 dl vann
1 dl sukker
2 egg
1,5 l hvetemel
2 ts kardemomme (kan sløyfes)
1 dl rosiner (kan sløyfes)
Slik gjør du
Sett ovnen på 200grader

Bland alt det tørre.
Løs opp gjæren i lunket vann.
Smelt smør i en gryte og tilsett melken. Varm opp til ca 37 grader. Ha eggene i væsken og tilsett væsken i melet.

Forhev deigen til dobbel størrelse ca 30 min.

Elt deigen godt og del i to emner. Trill til de blir runde og sett til etterheving i ca 30 min.
(DISSE BRØDENE HEVER MYE)

Når du setter brødene i ovnen kan du dempe termostaten til 170 grader, dette for at ikke brødene skal bli svidd på toppen.

Stekes i ca 40-50 min.
Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
Kilde: Linn