Tilbake

Ole Brumms honningkaker

1 liten langpanne eller kakeform, ca. 24 x 30 cm.
Ingredienser  
Ca. 30 kaker

450 g honning (1 glass)
250 gram sukker (3 dl)
2 egg
1/2 ts ingefær
revet skall av 1 appelsin
500 g hvetemel (8-8 1/2 dl)
1 dl fløte
1 ts kanel
1 ts hornsalt (hjortetakksalt)

Glasur:

3 dl melis
2-3 ss varmt vann
1 ss kakao
Mandler eller nøtter
Slik gjør du
1. Sett stekeovnen på 170*C.
Ha honning i en kjele og sett den på en stekeplate.
Varm opp honningen til den smelter.
Ta kjelen av platen og hell honningen over i en bolle.
Bruk slikkepott slik at du får med deg alt sammen.

2. Tilsett sukker og rør sammen honning og sukker.

3. Pisk egg og fløte i en liten bolle, og ha det over i honningblandingen.

4. Bland krydder og revet appelsinskall i melet.
Rør melblandingen i røren med en liten sleiv.

5. Smør langpannen eller formen godt med smør eller margarin.
Hell røren i langpannen.
Bruk slikkepott, slik du får med deg alt.
Sett langpannen midt i ovnen og stek i ca. 45 minutter ved 170*C.

6. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i formen.
Når den er kald, skjæres den i biter - hvis hver bit måler 6 x 4 cm, får du ca. 30 kakestykker.
Få en voksen til å hjelpe deg.

7. Bland glasur av melis og varmt vann.
Ha kakao i halvparten av glasuren, slik at du får noen kaker med brun glasur og noen med hvit.
Legg glasuren på kakene med en liten stekespade.
Pynt til slutt med hele eller halve mandler eller nøtter.
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt
Kilde: Disney`s Ole Brumms kokebok