Saftig appelsinkake med nydelig glasur |
|
Handleliste:
Sukker
Smør
4 egg
melk
2 appelsiner
appelsinjuice/eller press saften ut av appelsiner
hvetemel
bakepulver
vaniljesukker
mørk og lys sjokolade
melis
|
Ingredienser |
|
400 g sukker 320 g romtemperert smør 4 stk egg 1 dl melk 1/2 dl appelsinjuice/presset appelsinjuice 320 g hvetemel 2 ts bakepulver 2ts vaniljesukker 50 g hakket mørk sjokolade Skallet fra 1 appelsin (ikke få med det hvite)
Glasur: 125g smør 4dl melis 2ts vaniljesukker 1/2dl appelsinjuice/presset appelsinjuice 100g hvit sjokolade Skallet fra 1 appelsin (ikke få med det hvite) |
|
Slik gjør du |
Stekes på midterste rille i 35minutter på 180 grader
KAKEN: 1. Rør sukker og smør hvitt og porøst, tilsett 1 egg av gangen, og pisk godt mellom hvert egg. 2. Tilsett væsken i røren vekselsvis med hvetemel, som er tilsatt bakepulver og vaniljesukker 3. Rør inn appelsinskall 4. Bruk en ca. 26x36 form som smøres 5. Strø hakket sjokolade over FYLLET: 1. Rør smør, melis, vaniljesukker og appelsinsaft mykt og luftig 2. Smelt den hvite sjokoladen i vannbad og rør den inn i fyllet 3. Topp kaken med appelsinskall |
Spesielle egenskaper |
Barnas favoritt, Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Uten nøtter |
Kilde: mayaeline |