Tilbake

Saftig appelsinkake med nydelig glasur

Handleliste: Sukker Smør 4 egg melk 2 appelsiner appelsinjuice/eller press saften ut av appelsiner hvetemel bakepulver vaniljesukker mørk og lys sjokolade melis
Ingredienser  
400 g sukker
320 g romtemperert smør
4 stk egg
1 dl melk
1/2 dl appelsinjuice/presset appelsinjuice
320 g hvetemel
2 ts bakepulver
2ts vaniljesukker
50 g hakket mørk sjokolade
Skallet fra 1 appelsin (ikke få med det hvite)

Glasur:
125g smør
4dl melis
2ts vaniljesukker
1/2dl appelsinjuice/presset appelsinjuice
100g hvit sjokolade
Skallet fra 1 appelsin (ikke få med det hvite)
Slik gjør du
Stekes på midterste rille i 35minutter på 180 grader

KAKEN:
1. Rør sukker og smør hvitt og porøst, tilsett 1 egg av gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
2. Tilsett væsken i røren vekselsvis med hvetemel, som er tilsatt bakepulver og vaniljesukker
3. Rør inn appelsinskall
4. Bruk en ca. 26x36 form som smøres
5. Strø hakket sjokolade over
FYLLET:
1. Rør smør, melis, vaniljesukker og appelsinsaft mykt og luftig
2. Smelt den hvite sjokoladen i vannbad og rør den inn i fyllet
3. Topp kaken med appelsinskall
Spesielle egenskaper
Barnas favoritt, Lite kunstige stoffer/halvfabrikata, Uten nøtter
Kilde: mayaeline