Kringle med vaniljekrem |
|
|
Ingredienser |
|
500 gr hvetemel 100 gr smør el. margarin 50 gr gjær 2 1/2 dl vann 1 egg 3/4 dl sukker 1/4 ts salt 1/2 ts kardemomme
FYLL: 3-4 dl Vaniljekrem |
|
Slik gjør du |
Smuldre smøret i nesten alt melet og ha i sukker, salt og kardemomme. Løs gjæren i det lunkne vannet. Pisk inn egget. Hell vesken i melet og arbeid dette godt sammen. Ha i mer mel om nødvendig. Deigen skal ikke vere for fast. La deigen heve til dobbelt størrelse. Ta deigen på bakebordet og trill den ut til en lang pølse, ca.100 cm, og form den til en kringle på steikeovnsplaten. La kringlen heve godt opp. lag ei fordypning midt langs hele kringlen og fordel vaniljekremen i denne. Pensle med sammenpisket egg og stek kringlen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter på nederste rille i ovnen. Glaser kringlen når den er avkjølt. |
Spesielle egenskaper |
xx |
Kilde: karilina |
|