Tilbake

Himmelsk sjokoladekake

Denne kaken blir i forhold til andre kaker ikke tørr etter noen dager, den blir derimot enda bedre! Og det er ikke en slankekake :)
Ingredienser  
Kaken:

1 l kefir
700 g sukker
1 l mel
1 plate lys kokesjokolade
180 g smeltet smør
3 ts natron
1 ts kanel
1 ts bakepulver

Glasur:

1 plate lys kokesjokolade
100 g smeltet smør
1 ts vaniljesukker
4 ss kaffe
melis etter behov
Slik gjør du
Veldig greit å bruke en håndmixer til alt og bruk en relativ stor bakebolle.
Kefir og sukker røres først.
Alt det tørre røres i og til slutt sjokoladen og smøret som er smeltet sammen.

Kaken settes inn i kald ovn og stekes på 180 grader i ca. 40 minutter. Det er lurt å følge med kaken, den skal ikke bli tørr!

Glasuren:
Sjokoladen og smøret smeltes sammen og kaffe tilsettes. Vaniljesukker og melis i til slutt. Den kan bli lit klumpete, så her må man røre godt.

Denne glasuren er så god, at jeg bruker den ofte på andre kaker eller muffins som ikke har glasur med i oppskriften.

Valgfri pynt.
Spesielle egenskaper
Rask å lage, Stor langpanne, Uten egg, Uten nøtter
Kilde: R.