PENGELENS KAKE |
|
Vanlig rund form. Doble ingrediensene hvis langpanne. Kalles pengelens kake, pga lite og billige ingredienser. God,saftig,lett å lage. Kaken bør lages minimum 1-2 dager før man skal spise den. Det er da den er best. |
Ingredienser |
|
BUNN: 6 dl hvetemel 4 dl sukker 5 dl Kultura/Kefir 50 g smeltet smør ( tine meierismør ) 2 ts kanel 1,5 ts natron 1 ss bakekakao
GLASUR: 100 g smeltet smør 250 g melis 2 ss kakao 1 ts vaniljesukker 4 ss sterk kaffe
|
|
Slik gjør du |
BUNN : Bland alt i en bolle. Røre (bruke kjøkkenmaskin) til klumpefritt, men ikke lenger enn nødvendig. Stekes 180 grader nederst i ovnen i 30 min, så ta bakepapir over , deretter nye 30 min :)
GLASUR: Bland alt i en bolle, rør til en jevn flytende masse. Smør over en lunken/kald kake.
|
Spesielle egenskaper |
Uten egg |
Kilde: Le-Ch |
|