Tilbake

PENGELENS KAKE

Vanlig rund form. Doble ingrediensene hvis langpanne. Kalles pengelens kake, pga lite og billige ingredienser. God,saftig,lett å lage. Kaken bør lages minimum 1-2 dager før man skal spise den. Det er da den er best.
Ingredienser  
BUNN:
6 dl hvetemel
4 dl sukker
5 dl Kultura/Kefir
50 g smeltet smør ( tine meierismør )
2 ts kanel
1,5 ts natron
1 ss bakekakao

GLASUR:
100 g smeltet smør
250 g melis
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 ss sterk kaffe
Slik gjør du
BUNN :
Bland alt i en bolle.
Røre (bruke kjøkkenmaskin) til klumpefritt, men ikke lenger enn nødvendig.
Stekes 180 grader nederst i ovnen i 30 min, så ta bakepapir over , deretter nye 30 min :)

GLASUR:
Bland alt i en bolle, rør til en jevn flytende masse.
Smør over en lunken/kald kake.

Spesielle egenskaper
Uten egg
Kilde: Le-Ch