| 
				
					| Mjølgamper/strøkaker |  
					|  |  
					| Tradisjonsbakst fra Gausdal, noen kaller også kakene for gausdøler. |  
					| 
							
								| Ingredienser |  |  
							
									| 13 (14) dl hvetemel 125 gram margarin
 5 dl sukker
 5 dl kulturmelk
 2 ss hornsalt
 
 Til å strø på før steking: Kanel og perlesukker
 |  |  
					| Slik gjør du |  
					| Jeg starter med 13 dl hvetemel, men må som oftest ha i 1 dl til. Margarinen smuldres sammen med hvetemelet - gjerne i kjøkkenmaskin, ha i kulturmelk, sukker og hornsalt.
 Elt godt sammen.
 Deigen blir litt klissete så man må bruke litt mel til utbakingen.
 
 Stekes ved 200 graderpå plate kledd med bakepapir midt i ovnen i 10-15 minutter.
 
 Del deigen i 4 emner, disse kan trilles ut som stenger som legges rett på plata og skjæres opp i stykker når den er kald eller du kan skjære pølsene i skiver - da får du store gamper. Husk å bruke litt avstand når du legger dem på plata, 2 stenger pr. plate, eller om du deler deigen i skiver bruk 3 plater. Strø på kanel og perlesukker før du setter dem i ovnen. Det gjør ikke noe om kakene flyter litt sammen, bare å skjære dem lett fra hverandre før de blir kalde.
 
 Kakene er fine å fryse.
 |  
					| Spesielle egenskaper |  | Uten egg |  
					| Kilde: Marit |  |