Tilbake

Mjølgamper/strøkaker

Tradisjonsbakst fra Gausdal, noen kaller også kakene for gausdøler.
Ingredienser  
13 (14) dl hvetemel
125 gram margarin
5 dl sukker
5 dl kulturmelk
2 ss hornsalt

Til å strø på før steking: Kanel og perlesukker
Slik gjør du
Jeg starter med 13 dl hvetemel, men må som oftest ha i 1 dl til.
Margarinen smuldres sammen med hvetemelet - gjerne i kjøkkenmaskin, ha i kulturmelk, sukker og hornsalt.
Elt godt sammen.
Deigen blir litt klissete så man må bruke litt mel til utbakingen.

Stekes ved 200 graderpå plate kledd med bakepapir midt i ovnen i 10-15 minutter.

Del deigen i 4 emner, disse kan trilles ut som stenger som legges rett på plata og skjæres opp i stykker når den er kald eller du kan skjære pølsene i skiver - da får du store gamper. Husk å bruke litt avstand når du legger dem på plata, 2 stenger pr. plate, eller om du deler deigen i skiver bruk 3 plater. Strø på kanel og perlesukker før du setter dem i ovnen. Det gjør ikke noe om kakene flyter litt sammen, bare å skjære dem lett fra hverandre før de blir kalde.

Kakene er fine å fryse.
Spesielle egenskaper
Uten egg
Kilde: Marit