Tilbake

Septemberkake

Dette er en variant av Tyttebærkake som ligger her på Kakemonsen.no, med en annen krem og andre bær. Veldig god bunn som passer til allslags friske bær.
Ingredienser Bilde
Bunn:
2 egg
2,2 dl sukker
4 dl lettkokte havregryn
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver

3 dl (1 boks) kesam
1 dl kremfløte
2 ss sukker

3 dl bær eller frukt etter smak. På bildet er det blåbær, tyttebær og melonkuler som er brukt.
Septemberkake
Slik gjør du
Pisk egg og sukker. Tilsett havregryn,hvetemel og bakepulver. Rør sammen.
Stek bunnen i vanlig rund form (22 eller 24 cm) på 180 grader i ca 30 minutter.
Avkjøl bunnen, legg den på kakefat. Pisk krem av fløte og sukker, og pisk kesamen litt slik at den blir kremaktig.

Kremen tas på like før servering. Legg bær/frukt over.
Kilde: Kakemonsen.no