Semulekake med kokos og sitronsirup |
|
Gresk kake saftig ikke for søt, skikkelig namnam.
Kokosmelet fås kjøpt i innvandrerbutikker |
Ingredienser |
|
250 g usaltet smør 2,5 dl melis 3 egg, lett pisket 1 ts vaniljeessens 2,5 dl semulemel 2 dl kokosmel 3 dl hvetemel 2 ts bakepulver Sitronsirup: 2 dl sukker 2,5 dl vann 1 sitron i tynne skiver |
|
Slik gjør du |
Ovnen forvarmes til 180 grader. Gjør klar en kakeform ca 24 diameter med smurt bakepapir i bunn.
Pisk smør og sukker hvitt, tilsett 1 egg om gangen, vanijeessens og semulemel, pisk sammen i ca 5 min. Hell blandingen i en større form og rør inn kokosmel. Med en skje skjæres det siktede melet og bakepulveret i deigen. Rør deigen helt glatt. Hell deigen i formen, glatt ut overflaten og steik kaken i 1 time, test med stikkpinne for å se om kaken er gjennomstekt. Hell den kalde sirupen over den varme kaken i formen. Når kaken er kald fjernes papiret. Serveres med sitronskiver og kremfløte.
SITRONSIRUP:
Ha sukker og vann i en liten kasserolle. La det koke opp under konstant omrøring under svak varme, tilsett sitronskier og kok opp på nytt. Demp varmen og la det småkoke uten lokk og uten omrøring i 15 minutter |
Spesielle egenskaper |
Utenlandsk spesialitet |
Kilde: Turid |
|