Semulekake med kokos og sitronsirup | 
				 
				
					 | 
				 
				
					| Gresk kake saftig ikke for søt, skikkelig namnam.
Kokosmelet fås kjøpt i innvandrerbutikker | 
				 
				
					
						
							
								| Ingredienser | 
								
									  | 
								
							 
							
							
									250 g usaltet smør 2,5 dl melis 3 egg, lett pisket 1 ts vaniljeessens 2,5 dl semulemel 2 dl kokosmel 3 dl hvetemel 2 ts bakepulver Sitronsirup: 2 dl sukker  2,5 dl vann 1 sitron i tynne skiver | 
								
							 
						 
					 | 
				 
				
					| Slik gjør du | 
				 
				
					Ovnen forvarmes til 180 grader. Gjør klar en kakeform ca 24 diameter med smurt bakepapir i bunn. 
  Pisk smør og sukker hvitt, tilsett 1 egg om gangen, vanijeessens og semulemel, pisk sammen i ca 5 min. Hell blandingen i en større form og rør inn kokosmel. Med en skje skjæres det siktede melet og bakepulveret i deigen. Rør deigen helt glatt.  Hell deigen i formen, glatt ut overflaten og steik kaken i 1 time, test med stikkpinne for å se om kaken er gjennomstekt. Hell den kalde sirupen over den varme kaken i formen. Når kaken er kald fjernes papiret. Serveres med sitronskiver og kremfløte.
  SITRONSIRUP:
  Ha sukker og vann i en liten kasserolle.   La det koke opp under konstant omrøring under svak varme, tilsett sitronskier og kok opp på nytt. Demp varmen og la det småkoke uten lokk og uten omrøring i 15 minutter | 
				 
				
				
					| Spesielle egenskaper | 
				 
				| 
				Utenlandsk spesialitet |  
				
				
					| Kilde:  Turid | 
				 
				
			 
		 |