Tilbake

Jennys firkløverkake

Hvis man ikke er glad i nøtter, kan man bruke en stor melkesjokolade. Hvis kremen deler seg/skiller seg, er det bare å piske den godt igjen, gjerne med miksmaster, da går den sammen. Hvis man ønsker fyll i kaka, kan man bruke vaniljekrem.
Ingredienser  
5 eggeplommer
250 gram farin
135 gram smeltet margarin
135 gram hvetemel
2 ss kakao
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
0,5 kopp vann
5 stivpiskede eggehviter

KREM:
1 kopp farin
1 kopp fløte (litt mindre...)
0,5 kopp margarin
1 stor (200 gr) firkløversjokolade
Slik gjør du
Eggeplommer og farin piskes til eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene, sikt det i eggedosisen. Ha i vann og smeltet margarin, rør sammen. De 5 stivpiskede eggeplommene skjæres i tilslutt.
Stekes på 160 grader i 45 min, midt i ovnen.

KREM:
Farin, fløte og margarin kokes opp, la det småkoke under omrøring i 3-5 min. Avkjøl noe, ha sjokoladen i. Rør rundt. Kremen er bare til å ha oppå kaka.
Spesielle egenskaper
Velegnet til frysing
Kilde: JENNY