Jennys firkløverkake |
|
Hvis man ikke er glad i nøtter, kan man bruke en stor melkesjokolade.
Hvis kremen deler seg/skiller seg, er det bare å piske den godt igjen, gjerne med miksmaster, da går den sammen.
Hvis man ønsker fyll i kaka, kan man bruke vaniljekrem. |
Ingredienser |
|
5 eggeplommer 250 gram farin 135 gram smeltet margarin 135 gram hvetemel 2 ss kakao 2 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 0,5 kopp vann 5 stivpiskede eggehviter
KREM: 1 kopp farin 1 kopp fløte (litt mindre...) 0,5 kopp margarin 1 stor (200 gr) firkløversjokolade |
|
Slik gjør du |
Eggeplommer og farin piskes til eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene, sikt det i eggedosisen. Ha i vann og smeltet margarin, rør sammen. De 5 stivpiskede eggeplommene skjæres i tilslutt. Stekes på 160 grader i 45 min, midt i ovnen.
KREM: Farin, fløte og margarin kokes opp, la det småkoke under omrøring i 3-5 min. Avkjøl noe, ha sjokoladen i. Rør rundt. Kremen er bare til å ha oppå kaka. |
Spesielle egenskaper |
Velegnet til frysing |
Kilde: JENNY |
|