KURS-, KORPS- OG FORENINGSKAKE |
|
Veldig god gjærbakst. Server den gjerne lunken, og den forsvinner på et blunk! :) |
Ingredienser |
|
Gjærdeig: Ca 1,3 l hvetemel 1,5 dl sukker 2 ts vaniljesukker 1/2 ts kardemomme 2 pakker tørrgjær 100 g margarin (smeltes) 4 dl vann eller melk
Havregrynsfyll: 300 g margarin 3 dl sukker 6 dl havregryn (lettkokte)
200 ˚ C i ca 20 – 30 min Stekes langt ned i ovnen
|
|
Slik gjør du |
1. Lag ”vanlig” gjærdeig. Du kan godt bruke egen bolleoppskrift. 2. Forhev deigen i ca 15 – 20 min (mens du lager havregrynsfyllet) 3. Havregrynsfyll: smelt smøret. Rør inn havregryn og sukker. 4. 1/3 av deigen kjevles ut, og legges i bunnen av ei langpanne. 5. Kjevle resten av deigen til en avlang firkant. Smør på havregrynsfyll og rull sammen (som når du lager kanelsnurrer). 6. Del opp i passende stykker (ca 16-20 stk). Sett dem utover i langpanna med litt plass mellom. 7. Etterhev i ca 45 min. 8. Pensel med egg. 9. Stekes som anvist.
Kaka kan godt fryses. Varm den gjerne litt når du skal servere den. |
Spesielle egenskaper |
Stor langpanne |
Kilde: litjpia |
|