Tilbake

KURS-, KORPS- OG FORENINGSKAKE

Veldig god gjærbakst. Server den gjerne lunken, og den forsvinner på et blunk! :)
Ingredienser  
Gjærdeig:
Ca 1,3 l hvetemel
1,5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
2 pakker tørrgjær
100 g margarin (smeltes)
4 dl vann eller melk


Havregrynsfyll:
300 g margarin
3 dl sukker
6 dl havregryn (lettkokte)


200 ˚ C i ca 20 – 30 min
Stekes langt ned i ovnen
Slik gjør du
1. Lag ”vanlig” gjærdeig. Du kan godt bruke egen bolleoppskrift.
2. Forhev deigen i ca 15 – 20 min (mens du lager havregrynsfyllet)
3. Havregrynsfyll: smelt smøret. Rør inn havregryn og sukker.
4. 1/3 av deigen kjevles ut, og legges i bunnen av ei langpanne.
5. Kjevle resten av deigen til en avlang firkant. Smør på havregrynsfyll og rull sammen (som når du lager kanelsnurrer).
6. Del opp i passende stykker (ca 16-20 stk). Sett dem utover i langpanna med litt plass mellom.
7. Etterhev i ca 45 min.
8. Pensel med egg.
9. Stekes som anvist.


Kaka kan godt fryses. Varm den gjerne litt når du skal servere den.
Spesielle egenskaper
Stor langpanne
Kilde: litjpia