Garbo-öga |
|
Disse kakene har de på konditorier i Stockholm. De er nesten verd en "studietur" alene, selv om denne oppskriften gir kaker som ligner veldig! Ca 50 stk. |
Ingredienser |
|
150 g smør 3/4 dl sukker 1 eggeplomme 2 ts vaniljesukker 3 1/2 dl hvetemel
Fyll: Bringebærsyltetøy |
|
Slik gjør du |
Rør sammen smør og sukker. Tilsett eggeplommen og vaniljesukker. Arbeid inn mel til deigen blir smidig. Form deigen til pølser, ca 2 1/2 cm i diameter. La pølsene hvile i kjøleskap i minst 1/2 time. Skjær dem i 1 cm tykke skiver og legg dem på bakeplate. Lag en fordypning i hver kake og legg i en teskje syltetøy.
Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i 10-15 min. eller til de er gylne. Avkjøl på rist. Kakene kan fryses eller oppbevares i tett boks. Legg matpapir mellom lagene så ikke syltetøyet kleber.
|
Kilde: Oddny |
|