Fru Svåsands mandelkake med druer. |
|
Ble servert denne for over 30 år siden hos fru Svåsand i Odda - kjempegod - alle liker denne kaka!!! |
Ingredienser |
|
250 gr. mandler - males 250 gr. melis 2 ts bakepulver 6 egg 6 dl kremfløte 1 plate kokesjokolade (lys) 3 ss sterk kaffe 1/2 kg druer - valgfri farge. |
|
Slik gjør du |
Malte mandler blandes med bakepulver - eggeplommer blandes med melis - røres sammen med mandler/bakepulver. Stivpiskede eggehviter blandes så forsiktig inn. - helles i smurt rund form. Settes nederst i kald ovn. - 165 grader - etter at temp er gått opp stekes kaken i ca. 50/55 min. Avkjøles og legges i frysen over natten.
Pynt: Stivpisk kremfløten - smelt kokesjokoladen i 3 ss sterk kaffe, som så blandes inn i kremen. Kremen legges så med slikkepott over hele kaka, deretter en haug meg druer på toppen,- gjerne med et lite melisdryss over. |
Spesielle egenskaper |
Velegnet til frysing, xx |
Kilde: eva stølen |
|