| 
				
					| Fru Svåsands mandelkake med druer. |  
					|  |  
					| Ble servert denne for over 30 år siden hos fru Svåsand i Odda - kjempegod - alle liker denne kaka!!! |  
					| 
							
								| Ingredienser |  |  
							
									| 250 gr. mandler - males 250 gr. melis
 2 ts bakepulver
 6 egg
 6 dl kremfløte
 1 plate kokesjokolade (lys)
 3 ss sterk kaffe
 1/2 kg druer - valgfri farge.
 |  |  
					| Slik gjør du |  
					| Malte mandler blandes med bakepulver - eggeplommer blandes med melis - røres sammen med mandler/bakepulver. Stivpiskede eggehviter blandes så forsiktig inn. - helles i smurt rund form.
 Settes nederst i kald ovn. - 165 grader - etter at temp er gått opp stekes kaken i ca. 50/55 min. Avkjøles og legges i frysen over natten.
 
 Pynt:
 Stivpisk kremfløten  - smelt kokesjokoladen i 3 ss sterk kaffe, som så blandes inn i kremen.  Kremen legges så med slikkepott over hele kaka, deretter en haug meg druer på toppen,- gjerne med et lite melisdryss over.
 |  
					| Spesielle egenskaper |  | Velegnet til frysing, xx |  
					| Kilde: eva stølen |  |