Tilbake

Dots Kake

Hei. Oppskriften er den samme som for Oreo-kake, men med Dots kjeksen istedet. Samme fantastisk gode smaken, men med bare norske ingredienser. I tillegg blir det en helt annen kake om man velger å bruke den røde sjoko varianten istedet. Farlig godt, mmm nam nam!
Ingredienser  
420g Dots dbl Brownie-/Sjoko-cookies (2pk).
100g smeltet smør.
2 pk Tine kremost naturell (romtemperert).
2,5 dl melis.
3,5 dl pisket krem
2,5 ss sukker.
1 pose Toro sjokolademousse/Freia sjokolademousse 70%
3 dl melk til moussen.
Slik gjør du
Bunn:
3/4 deler av kjeksen smuldres til småbiter i en bolle (bruk gjerne mikser). Smelt smør og hell det over kjekssmulene og bland det til en masse som kan smøres ut i en form. Det vanligste er å bruke en 24 cm rund form med avtagbar ring.

Fyll:

Ostekrem Bland kremost og melis til en luftig, kremet masse med en miksmaster. Lag pisket krem med sukker og rør forsiktig inn ca. halvparten av kremen inn i kremosten. Smør den ferdige massen over kakebunnen.

Sjokolademouse lages etter anvisning på pakningen. Ønsker du en mer fyldig og rund mousse kan deler av melken byttes ut med helmelk eller fløte. Moussen smøres over ostekremen. Brekk opp den siste 1/4 delen av kjeksen i små biter (ca. 1 cm) og stikk de grove kjeksbitene ned i sjokolademoussen.

Sett kaken i kjøleskap i 30-60 min for å la moussen stivne.

Før servering: legg på et lag med krem og pynt med Dots kjeks/sjokoladekjeks eller noe annet som er godt og morsomt.

Kaken blir aller best om den får stå avkjølt noen timer/dagen før gjestene kommer.
Spesielle egenskaper
Rask å lage, Skal ikke i stekeovn
Kilde: Kine