Sukkerbrød II |
|
Denne oppskriften er svært enkel, i utgangspunkt bare 3 ingredienser. Sukkerbrødet blir både luftig og saftig og har mye smak.
Har hatt og har slektinger med cøliaki/gluten-intoleranse, og da har jeg byttet ut hvetemelet med ca. 2/3 (vanlig) potetmel og ca. 1/3 finmalte mandler.
Oppskriften kan også brukes til rullekake.
Litt av melet kan evt. også byttes med ca. 1 ss kakao pr. egg
|
Ingredienser |
|
Velg antal egg ut fra ønsket størrelse på formen. Sukker Hvetemel |
|
Slik gjør du |
Eggene knekkes i målebeger eller annen bholder der det er lett å måle samlet volum av eggene. Helles i bakebolle. Mål opp nøyaktig samme volum sukker. Visp eggedosis - kaken blir best hvis du visper dobbelt så lenge som du tror er nok. Mål opp nøyaktig samme volum mel som egg og sukker. Melet siktes i eggedosisen og vendes forsiktig inn i eggedosisen ved hjelp av slikkepott e.l. Vend helt til du ikke lenger ser melklumper. Bruk for all del IKKE mikser til å blande inn melet. Hell blandingen i smurt og strødd form (evt. form foret med bakepapir), og stek v. ca. 180oC i ca. 30 min eller til kaken er gyldenbrun på toppen og løsner litt fra formen øverst. Avkjøles på rist, deles i 2 eller 3 (avhengig av størrelse) legg ønsket fyll mellom lagene (råtips: rørte tyttebær er kjempegodt som bløtkakefyll sammen med vispet krem) og på toppen/sidene. Pynt med hele bær, krem-mønster, marsipan osv. Om du lager rullekake rulles den best mens den ennå er varm (om du feks. bare fyller med bær/syltetøy). Skal den fylles med krem avkjøles den først under et fuktig klede. |
Spesielle egenskaper |
Rask å lage |
Kilde: Maj Oxaal |
|