Fromasjkake m/gelelokk |
|
- Pass på å ikke klemme sammen bunnen for hardt, da blir kaken vanskelig å skjære opp...
- Bruk bakepapir i bunnen av springformen |
Ingredienser |
|
Bunn: 1 pk Gjende- el Mariekjeks 250 gr. Bremykt/smør
Fromage: 2 pk gelepulver m/bærsmak, OBS!!! halv vannmengde i fhld til det som står på pakken 400 gr. frosne bær 1 boks kremfløte (0,3dl) 2 bokser vaniljekesam
Gelelokk:
1 pk gelepulver m/bærsmak, vann etter anvisning på pakken 200 gr. frosne bær, gjerne en blanding som feks skogsbær |
|
Slik gjør du |
Bunn: Smelt smøret. Knus kjeksen til smuler og bland sammen kjeks og smør. Fordel blandingen i en springform, sett formen kaldt mens du lager fromasjen.
Fromasj: Kok opp vann, og bland med pulveret. Avkjøl noe. Bland i de frosne bærene, la blandingen bli litt tykk, men ikke stiv. Pisk fløten og ha i vaniljekesam, bland inn geleen og bærene.
Hell fromasjblandingen over bunnen. Avkjøl til fromasjen er helt stiv.
Gelelokk: Kok opp vann, bland i gelepulveret. Avkjøl noe. Bland i de frosne bærene. Denne blandingen bør helst være rimelig tykk før du heller den over kaken, eller blir det fort lekkasje ut av formen...
La kaken stå kaldt til gelelokket har stivnet helt!
Lykke til! |
Spesielle egenskaper |
Skal ikke i stekeovn |
Kilde: Ida |
|