Jordbærmousse kake |
|
Frisk jordbærkake |
Ingredienser |
|
Bunn: 3 dl mandler 3 eggehvite 2 dl sukker
Mousse: 500 g jordbær (kan godt bruke frosne) 30 g melis Sitronsaft etter smak 5-6 plater gelatin 3 dl fløte 100 g eggehvite (ca 3 stk) 90 g sukker |
|
Slik gjør du |
Bunn: 1. Sett på ovnen 175 grader 2. Mal mandlene 3. Pisk eggehvitene stive sammen med sukker (husk helt ren bolle og visp, hvis ikke blir ikke hviten stiv..) 4. Bland forsiktig mandlene sammen med hviten med en sleiv/slikkepott. 5. Stek i ca 30 min, midten/nede i ovnen. 6. Avkjøl helt før du har over moussen!
Mousse: 1. Mos bærene med melis i hurtigmikser, smak til med sitronsaft. 2. Bløt gelantin i kaldt vann, kryst den godt og bland med ca 2 dl moste bær. Varm blandingen i vannbad til gelantinen smelter 3. Pisk kremfløte, sett den kaldt 4. Stivpisk eggehvite sammen med sukker 5. Rør de gelantinblandede bærene med resten av bærpureen, bruk en visp. Vend så inn den piskede kremen, og deretter eggehviten. 6. Hell over formen med mandelbunn, lå stå til den stivner, gjerne natten over-
Pynt gjerne med friske bær.
En liten vri kan være å ha et dryss med kanel i moussen, jordbær og kanel går veldig godt sammen!
|
Spesielle egenskaper |
Glutenfri, Uten hvetemel |
Kilde: Janne Ø. |
|