Englenes beste Snickerskake! |
|
|
Ingredienser |
|
4 eggehviter 3 dl sukker 2 dl peanøtter 20 knuste Ritzkjeks ( salte kjeks i rød pk)
Sjokoladesaus: 60 g smør 1 pl kokeskjokolade 4 eggeplommer 4 ss sukker 2 ss sterk kaffe
4-5 dl kremfløte |
|
Slik gjør du |
Stivpisk eggehvite og sukker, ha i hakkede peanøtter og knuste kjeks. På et bakepapir tegnes to sirkler (rundt en tallerken) Røra legges ut over sirklene. Stekes i 10 min. på 175 grader midt i ovnen.
Sjokoladesausen: Smør og sjokolade smeltes i en kjele, ikke kok. Rør sammen eggeplommer, sukker og kaffe til sukkeret har løst seg opp, bland det så opp i kjelen. Settes i kjøleskap for tykning.
Kaken lages ferdig 1 -1 1/2 time før bruk: 4-5 dl fløte piskes, halparten legges på hver marengsbunn som så stables på hverandre. Sjokoladesausen tømmes over. La kaken stå kaldt til servering.
|
Spesielle egenskaper |
Velegnet til frysing |
Kilde: Jeg fikk oppskriften i desember 2004. |
|